Star Wars Game Centrum

 
Attack Squadrons Battlefront Star Wars 1313 Star Wars Kinect The Old Republic The Force Unleashed 2 LEGO Star Wars The Force Unleashed KotOR 2 Clone Wars Adventures Clone Wars Empire at War KotOR Battlefront 2 Battlefront Star Wars Galaxies Republic Commando Jedi Knight: Jedi Academy

Star Wars 1313



 Star Wars 1313 měla být akčně adventurní hra z pohledu třetí osoby, s kamerou více vpravo/vlevo podle potřeby. Styl známý ze série Uncharted, nebo Gears of War. Od začátku ji však doprovázely problémy. Studio LucasArts nedokázalo spojit herní mechanismy s technikou, kterou naprogramovali, aby se více přiblížili filmovému prožitku. Styl a směr hry byl tedy několikrát změněn a přepracován. Když už byla představena přímo Georgeu Lucasovi, tak se rozhodlo, že by hra měla mapovat dobrodružství Boby Fetta, které se odehrává na Coruscantu během Imperiálního období v patře 1313, hluboko pod městským povrchem. Místo, kde neplatí zákony a silnější přežije.

Hra byla během roku 2012 často prezentována na výstavách s dechberoucími ukázkami a screenshoty a obecně se očekávalo vydání kolem roku 2013, přinejhorším 2014. PR kampaň už celkově odstartovala, i domácí stránky byly už ve stylu 1313. Naoko nic nebránilo vydání. Ke konci roku 2012, ale práce ustala a celý Lucasfilm, který vlastní LucasArts byl prodán filmovému studiu Disney. Disney na začátku dubna 2013 studio LucasArts rozpustila a přeměnila v licenční společnost a hru 1313 zrušila.

Hra teoreticky může být v budoucnu někomu licencována, ale šance jsou malé. S největší pravděpodobností 1313 bude pouze připomínka zajímavé hry, kterou jsme mohli hrát, ale nikdy se nedozvíme jestli by byla opravdu dobrá, nebo ne.

 


1313 o Fettovi a Raven vypouští kódy
06.04.2013 12:14 | Autor: Fluke | Komentáře [5]

Podle důvěryhodného zdroje Kotaku zjistilo, že Star Wars 1313 mělo být o námezdním lovci Boba Fettovi. I přes PR omáčku, která vysloveně tuto skutečnost nevyvracela, ale snažila se vzbudit dojem, že hrdinou bude neznámá postava. Když LucasArts hru poporvé ukázalo Georgeu Lucasovi, tak si to přál. Hra o Fettovi nemusela ze začátku ani být, byla totiž mnohokrát změněna a přepracována. Studio vytvořilo techniku odpovídající filmovému prožitku, jež neseděla na hru a její mechanismy, které naopak neodpovídali filmovému prožitku. Hra tedy byla vždy v ohrožení, že se nikdy nedodělá. I přestože, Lucasfilm tvrdí, že by se 1313 společně s multiplayerovým First Assault mohly licencovat, tak zdroj tvrdí, že tato šance je velmi malá. Na hrách se přestalo pracovat už od minulého listopadu.

Se zrušením LucasArst se Raven Software, tvůrce Jedi Outcast a Jedi Academy, rozhodl uvolnit zdrojové kódy obou her. Jako poděkování věrné komunitě a vzpomínku na LucasArts, které jim dalo šanci obě hry vytvořit. Moddeři teï skákají radostí a můžou upravovat obě hry, doplnit do nich různý obsah, který následně může běžný člověk stáhnout a užít si. Obě hry tak prodlouží svou životnost a to si zcela jistě zaslouží. Těšíme se na novinky v tomhle směru.

Konec studia LucasArts
04.04.2013 23:57 | Autor: Fluke | Komentáře [1]

Tak se v minulé novince zamýšlíme nad budoucností Star Wars her a Disney ji vyřešilo za nás možná tím nejhorším způsobem. Jak se na první pohled může zdát, protože z rozhodnutí Disney bylo zrušeno interní studio LucasArts, které mělo na starost tvorbu her a propuštěno kolem 150 zaměstnanců. Tím pádem i zrušeny projekty Star Wars 1313, u kterého jsme doufali v napravení reputace studia LucasArts, a Star Wars First Assault, multiplayerová akce, jež by při komerčním úspěchu vyústila ve vývoj Battlefront 3.

Oficiální důvod je snaha Disney předejít ztrátám a změnit LucasArts pouze v licenční společnost, která může poskytnout větší portfolio kvalitních Star Wars her. Inu LucasArts nikdy nebylo jen o Star Wars hrách, do jejich portfolia patří i legendární Grim Fandago, The Dig, Indiana Jones, série Monkey Island a další. Spousta zvučných a skvělých her, které LucasArts po roce 2000 zavrhlo a věnovalo se pouze Star Wars.

Nebudeme si nic nalhávat, od té doby to v LucasArts jde od desíti k pěti, mění se vedení a plány, nenaplňují se firemní cíle. Studio se pouze orientuje na Star Wars a nakonec produkuje spíše mírně nadprůměrné tituly. Naposledy Republic Commando, Force Unleashed série a Star Wars Kinect. Nebýt tak externích studií jako BioWare, Obsidian, Pandemic či Petroglyph a další, tak bychom se nedočkali spousty velmi kvalitních her z našeho oblíbeného universa.

V tomto směru bychom mohli říct, žádná škoda. LucasArts stále existuje, jen jeho studio ne. Disney bude skrze LucasArts ostatním licencovat značku Star Wars. Zní to celkem dobře, ale už ve zdůvodnění zrušení LA studia a konceptu Disney je velký problém. Za prvné chtějí dělat lepší Star Wars hry, ale pouze Star Wars hry. Na další skvělé značky Disney zapomněl, stejně jako na ně zapomnělo LucasArts po roce 2000. No a za druhé Disney nemá v herním segmentu plnohodnotných her zkušenosti, orientuje se na mobilní a sociální hry. Kdo tedy nakonec bude rozhodovat komu se poskytne licence? Dostaneme nakonec hry od seriózních studií? Dočkáme se i jiných her z Lucasova světa?

Otázky, na které nám odpoví až budoucnost. Jedno je jisté, buï se dočkáme kvalitních her ze světa Star Wars, anebo se budeme bavit nad dalšími Star Wars Angry Birds. Kdo o tom rozhodne jsme my, hráči. Jestliže budeme hlasití v případě nespokojenosti a přestaneme si kupovat podřadné Star Wars hry, tak za pár let investoři donutí Disney přehodnotit plány. Za předpokladu, že to bude třeba.

Zatím můžeme pouze doufat, že se Disney rozhodne lobovat za licencování Star Wars 1313, domluví se s Obsidianem na novém Star Wars RPG, a snad nám dopřeje další remaky populárních LucasArts her, které začali sérií The Monkey Island. Já jdu zatím hrát The Old Republic, poslední plnohodnotnou SW hru, plánuji totiž udělat dojmy z Free2Play.

Budoucnost Star Wars her ?
02.04.2013 23:02 | Autor: Fluke | Komentáře [1]

Už jsme to načali v poslední novince, LucasArts je nyní v područí Disney a Star Wars hry čeká změna. Problém je, že v podstatě nevíme jaká. AAA titul Star Wars 1313 v podstatě teï stojí na místě a jeho budoucnost neznáme. Přijít o tento titul by byla jednoznačně škoda, jeho potenciál je velký.

Na druhou stranu se vynořila úplně nová hra, Star Wars First Assault. Multiplayerová FPS ve stylu Call of Duty, která má být předvojem Battlefront 3, jehož vývoj závisí na prodejním úspěchu First Assaultu. Tedy dokud nepřišlo Disney. I tento projekt zatím stojí a jeho vydání na Xbox Arcade je nejisté.

 

 

V současné chvíli tak LucasArts neví na čem je a jejich talent doslova krvácí díky tomu jak si jejich nový zaměstnavatel hraje s budoucností tohoto studia. Po koupi LucasFilmu, výkonný ředitel Disney Robert Iger vyjádřil pochyby nad interním vývojem Star Wars her zaměřených na stávající jádro hráčů, a na konferenci investorů oznámil, že se chtějí zaměřit více na sociální a mobilní hry, než na konzole. Tomu i odpovídá portfolio dnešních Disney her, které těží právě z tohoto segmentu.

Je to, ale v zájmu nás hráčů? Jak říká zdroj blízký hernímu serveru Kotaku "Hráči by měli nahlas vzkázat Disney/Lucas, že nechtějí podřadné Star Wars tituly od různých vývojářů, ale aby hry byly brány seriózně a budou platit pouze za kvalitu". Tvrzení, se kterým se můžu zcela ztotožnit.

Panují obavy, že když Disney/Lucas nechá LucasArts umřít, tak to pro nás bude znamenat konec naší příběhy poháněné herní franšízy. To by se nám jako serveru o Star Wars hrách rozhodně nelíbilo. Pokud ani vám, dejte si pozor, jakou Star Wars hru budete v budoucnu kupovat. Nikdo určitě nechce, aby The Old Republic byla poslední pořádná Star Wars na dlouhou dobu nahrazená záplavou her ala Star Wars Angry Birds (i přesto, že jsou dobré).

Je pravdou, že u nás favorizujeme Star Wars hry, které vyrobila studia externě pro LucasArts, než ty interně vytvořené po roce 2000. Něco shnilého je ve státě dánském posledních pár let, ale jak zjišťujeme Disney zřejmě nemá v plánu vrátit LucasArts mezi nejlepší herní firmy, ale udělat z ní pouze výdělečnou divizi. Jakým studiům bude nakonec Disney zadávat zakázky na nové Star Wars hry záleží podle všeho na tom jak budeme hlasití.

 

Zdroj: Kotaku, Eurogamer.net

Nový Star Wars 1313 gameplay trailer
14.08.2012 12:29 | Autor: C.I.S.I. | Komentáře [4]

První screenshoty ze Star Wars 1313
06.06.2012 18:15 | Autor: C.I.S.I. | Komentáře [3]

Pokud se vám něco na prvních gameplay záběrech Star Wars 1313 muselo líbit, pak to bylo famózní technické zpracování, které většině novinářům vyrazilo dech. Skvělá vizualice ale vzbudila otázky, zda se vůbec jedná o hru, kterou utáhne současná generace konzolí. Vzhledem k tomu, že vývojáři ještě neoznámili, na které konzole plánují Star Wars 1313 vydat, je dost možné, že jsme byli svědky ukázky výkonu budoucí generace. Demo, jež je prezentováno na E3, běží na našlapaném PC se speciálním NVIDIA čipem, což je důkaz toho, že se současnými konzolemi se nemusí počítat. Teda může, ale pravděpodobně v nějaké osekané verzi. Ve speciální galerii pak můžete najít prvních 7 screenshotů z hraní.

[Více v sekci Screenshoty]

Premiérové gameplay záběry ze Star Wars 1313
05.06.2012 13:52 | Autor: C.I.S.I. | Komentáře [3]

Jak bylo slíbeno, tak bylo učiněno. Na GameTrailers.com se dnes objevily první záběry z hraní Star Wars 1313. V nich vidíme dva neznámé námezdní lovce, kteří se pomocí lodě přesunují na úroveň / level / podlaží / 1313, kde by se měla celá hra odehrávat. Coruscant se skládá z několika tisíc pater a právě 1313 je místo, kam se schází ti největší drsňáci z coruscantského podsvětí. Všechno, co vidíme, je z in-game enginu a v některých okamžicích vypadá hra opravdu skvostně. Dále vidíme dvě oddělené ukázky, přičemž v jedné z nich hlavní hrdina skáče po hořící lodi a v té druhé dojde na ukázku soubojů. Hned první věc, která mě po zhlédnutí napadla, je herní série Uncharted. Celý koncept je velmi podobný a pokud jste tuto exkluzivitu pro PS3 hráli, pak vás jistě napadne to samé. Místy to dokonce připomíná Mass Effect, ovšem to neznamená, že to bude špatná hra. Naopak, pokud si Star Wars 1313 odnese z nich jen to nejlepší, tak by to ve výsledku mohla být skvělý počin. Na první dojem mě avšak nejvíce zaujalo technické zpracování. Jak jste na tom vy? Mimochodem, toto herní demo je pořízeno z hraní na PC, takže to vypadá, že nepůjde o exkluzivní projekt pro konzole.

Spuštěna nová sekce pro Star Wars 1313
03.06.2012 14:56 | Autor: C.I.S.I. | Komentáře [1]

S čerstvě oznámenou hrou Star Wars 1313 už dle našich zvyků přichází i nově založená samostatná sekce, ve které už můžete najít galerii s prvními sedmi artworky. Více informací o hře můžeme čekat v nejbližších dnech. V úterý ve 4:00 se můžeme těšit na první gameplay záběry, které budou součástí "E3 All Access Live" na GameTrailers.

[Více v sekci Artworky]

Představena nová hra s názvem Star Wars 1313!
01.06.2012 07:39 | Autor: C.I.S.I. | Komentáře [1]

Zvěsti potvrzeny. Nová hra se bude jmenovat Star Wars 1313, bude se odehrávat v podsvětí Coruscantu a vše uvidíme z pohledu třetí osoby, čili půjde 3rd Person akci. Hlavním hrdinou by měl být prozatím bezejmenný námezdní lovec, který se bude pohybovat v oblasti "Level 1313", což je část Coruscantu, kam byste rozhodně nejeli očumovat místní památky a mrakodrapy. Všude je totiž cítit ta správná kriminální špína. Námezdní lovec půjde po stopě nebezpečnému kriminálnínu spolčení, přičemž bude vybaven nejen svými lidskými schopnostmi, ale také nejrůznějšími exotickými zbraněmi a gadgety. Hra by nás měla zavést mezi Star Wars mýty, o kterých jsme už několikrát slyšeli, ale nikdy jsme neměli šanci je vidět na vlastní oči. Více toho prozatím nevíme. Navštívit ale už můžete oficiální stránky a začněte se těšit na pondělí, kdy mají mít premiéru první gameplay záběry!

Star Wars 1313 mělo premiéru v novém dílu GTTV, na který se můžete nyní podívat. O 1313 se mluví hned na začátku epizody a k vidění je i první záběr ze hry, ve kterém se dvě neznámé postavy slaňují do lodi. Letmo je pak představena technologie, jakou používají tvůrci hry (LucasArts) pro render obličejů. 

Bude hlavním hrdinou nové Star Wars hry Boba Fett?
31.05.2012 19:39 | Autor: C.I.S.I. | Komentáře [2]

Spekulace sílí. Již zítra ráno bude oznámena nová Star Wars a na nejrůznějších fórech se všichni nedočkavci mohou přetrhnout se svými tipy a návrhy. Na některých diskuzích šli ale více do hloubky a začali tak analyzovat, o co konkrétně by mohlo jít. Ví se zatím dvě věci - má jít o novou herní sérii (čili nepůjde o žádné pokračování) a LucasArts si zaregistrovalo několik domén s označením "Star Wars 1313". A právě číslo 1313 je spojováno s Boba Fettem, který ve své minulosti používal kódové označení CT-1313. Začíná to pomalu do sebe zapadat, nemyslíte? Co vy na to? Uvítali byste Bobu Fetta v otevřeném světě, kde by cestoval po planetách a plnil úkoly hodné námezdního lovce? Odpověï se dozvíme zítra ráno okolo 7:00, kdy má mít premiéru na Spike TV. Hru už viděl i samotný moderátor pořadu GTTV Geoffa Keighly, který prohlásil: "Byl jsem ohromen vizí pro tuto hru. Když jsem jí viděl, spadla mi čelist." - tak my doufáme, že spadne čelist i nám! 

LucasArts představí na blížícím se E3 novou hru
26.05.2012 19:04 | Autor: C.I.S.I. | Komentáře [2]

Již 31. května na Spike TV představí LucasArts svou novou hru, která by se podle všeho měla odehrávat ve světě Star Wars. Na E3 2012 (5.-7. června, Los Angeles) bychom se potom měli dočkat prvních gameplay záběrů, jež by měly mít svou premiéru o den dřív, 4. června. Nikdo prozatím neví, o co půjde, a tak se můžeme zatím jen dohadovat, zda se dočkáme tolik vyhlíženého Battlefrontu 3 či něčeho nového. LucasArts si navíc nedávno registrovalo značku "Star Wars 1313", která nám toho ale moc neprozrazuje. Musíme ještě pár dní vydržet, v komentářích očekáváme vaše tipy a přání!